23. januar 2008

Keci Büko


Min søn Thomas havde meldt sin ankomst til den midten af oktober og vi havde aftalt at mødes i Bodrum. Så Ole og jeg valgte lige at slå et slag forbi Symi hvor vi igen fik optanket Diesel, Vin og ikke mindst Svinekød! Aftenens menu bestod af store svinekoteletter det er utroligt hvor man kan savne dette lækre kød når det ikke kan købes i forretningerne i Tyrkiet.
Senere gik turen op til Choraen, den gamle by som altid ligger højest oppe i bjergene der skulle derfor tilbagelægges en tur på næsten 350 trappetrin. Byen er utrolig autentisk og beboet af grækere! Men der er naturligvis altid en cafe og der bestilte vi velfortjente, store iskolde fadøl, glasset bliver lagt i fryser så det er frosset når öllet serveres og dertil en Uzo så har man det bare godt! Da vi meget sent på aftenen bad om regningen viste det sig at Ole troede at jeg havde taget penge med?! Så der stod vi med et akut problem. Den flinke cafeejer var meget forstående og smart, vi kunne da bare komme igen og betale dagen efter. Så der hang vi på den igen!

Nordøst for Symi ligger de skønneste fjorde med masser af mindre øer og fantastiske ankerpladser. Vi havde lavet en aftale med langturssejler Jens om at mødes på hos Mustafa & sön på restaurant Ersoy i Keci Bükü. Der oplevede vi en meget speciel aften dels var vi pludselig næsten tilfældigt tre Danske både men her var også tre meget store charterbåde med mere en 25 amerikanere ombord.
Det viste sig at Jens kunne spille harmonika og efter at havde stemt guitaren og afprövet et par Græske melodier så lavede vi et lille musikalsk indslag som blev megt godt modtaget vel nok især fordi Amerikanerne sang med i et helt overvældende flot kor.

Ingen kommentarer: