23. januar 2008

Göcek


Nu skulle jeg mødes med min datter som er gravid i sjette måned, hendes kæreste Rune og deres veninde Mary Lisa som havde haft problemer med sin kæreste og derfor var lidt desperat for at komme lidt væk fra det hele.De stod på i Göcek som ligger i en halv times taxa kørsel fra Dalaman lufthavnen. Jeg havde valgt dette sted fordi der indenfor en relativ lille radius findes utroligt mange smukke og interessante steder, og utallige ankerpladser med dejligt klart vand. Tyrkiet har virkeligt forstået at udnytte de muligheder der ligger i deres fantastiske bjerg og ørige vestkyst. Tusindvis af turistbåde såkaldte Gulets bygges og vedligeholdes i Tyrkiet, skibene er bygget af ædle træsorter og andre kostbare materialer og overdådigt udstyret med alt luksus.
Grand Danois ligger side om side med disse smukke skibe med masser af glade turister, nogle er på dagtur, men rigtigt mange ligger ligeledes over for natten, og selv om ankerne engang imellem filtrer sig ind i hinanden så foregår kommunikationen mellem bådene altid på en sober og venlig måde. Man skal passe på med at generalisere men her kunne Grækerne godt lære noget!
En anden ting som er meget specielt Tyrkisk. Når man sejler ind i en bugt ofte helt omgivet af bjerge, så er der næsten altid en anløbsbro med el. - og vand- toilet og badeforhold. Et enkelt sted spurgte de om vi ikke havde noget vasketøj! Det er da service. Det hele er til fri afbenyttelse. Nå ja, de forventer naturligvis at man spiser i restauranten. Og det kan være lidt af et dilemma når man kommer ind i en bugt og der er flere forskellige broer med hver sin restaurant og ejerne alle steder står og vinker ind til netop deres bro! Restauranterne som ofte er familieejede i generationer er utroligt gästfri.

Ingen kommentarer: